Fülemüle csárda

Rólunk

Üdvözöljük a Villány mellett található Fülemüle Csárdában, amely másfél évszázada áll a vendégek szolgálatában. Konyhánk a sváb hagyományokat helyezi előtérbe, miközben teljes mértékben megfelel a modern gasztronómia és a mai vendégek igényeinek.

150 év története

Sváb hagyomány, modern konyha

Éttermünk a sváb és bajor hagyományokra, szokásokra épül, melyek mind a megjelenésben, mind pedig az ételeinkben megtalálhatók. Kínálatunk ugyanakkor minden ízében megfelel a mai kor gasztronómiai elvárásainak. Borok széles választékát kínáljuk a Villányi borvidék számos borászától. Villány ráadásul nem csak jó bort, hanem megnyugtató, jellegzetes és pihentető környezetet is jelent.

Csárdánk otthont ad minden féle rendezvénynek és eseménynek, legyen szó akár céges rendezvényről, ballagásról vagy egy családi összejövetelről.

Az étterem befogadóképessége 80 fő télen-nyáron, a teraszon elfér akár 120 fő is.

A gyermekekkel érkező vendégekről is gondoskodunk, hisz tapasztalatból tudjuk, milyen jó ha a kicsik is el tudják foglalni magukat, miközben a szülők nyugodtan étkezhetnek, beszélgethetnek. Etetőszéket biztosítunk a legkisebbeknek, a gyereksarokban pedig az örökmozgó és játékos kedvű gyerkőcök találnak maguknak elfoglaltságot. Az étlapon külön gyermek menüből választhatják ki a kedvencüket.

Fizetési lehetőségek

  • készpénz
  • bankkártya
  • SZÉP-kártya

KONYHAFŐNÖK

Kósa Tibor

ÜZLETVEZETŐ

Ledő Balázs

Ételeink

FRISS ÉS FINOM

Az étlap összeállítása során fontos szerepet kap a szezonalitás. A téli étlapon szerepet kap például a cékla, torma, sütőtök mellet a vadhús is, melyek igazán színessé teszik az ételkínálatot. A sok újdonság mellet vendégeink megtalálják a régebbi, közkedvelt ételeket is, melyek többségét a sváb hagyományok ihlették. Étlapunkat bő választék jellemzi, sőt, alkalmanként új ajánlatokkal és új ízekkel lepjük meg vendégeinket. Az aktuális ajánlatot megtalálja a honlapunkon.

Hozzávalók

HELYI ÉS MEGBÍZHATÓ

Az ételeink hozzávalóit a környékbeli termelőktől szerezzük be, ilyenek például a túró, tejföl, sajt, házi füstöltáru és egyéb húskészítmények. A zöldfűszereket saját fűszerkertben termesztjük és szedjük, a nyári időszakban előszeretettel használjuk. A primőr zöldségeket helyi illetve megyeszékhelyen található boltokból és piacról vásároljuk! Különleges figyelmet fordítunk arra, hogy kínálatunkban a helyi ízek jelenjenek meg, hiszen ez teszi különlegessé ételeinket.

Italok

“BOR, SÖR, PÁLINKA”

Bor-ajánlatunból könnyen választhat az ételekhez illő bort. Számos villányi pincészet borai megtalálhatók kínálatunkban, ezért is alakítottunk ki egy vinotékát, ahol mindenki megtalálja a kedvére valót és kedvezményesen vásárolhat is. Természetesen itallapunkon megtalálható több minőségi sör és a Szicsek pálinka több variációja is. A német és sváb hagyományokat ápolva elengedhetetlen, hogy kínálatunkban helyet kapjon az egyik legjobb bajor búzasör, az Erdinger Weissbier is.

Allergének

VAN MEGOLDÁS

Modern korunk egyik nagy kihívása az ételérzékenység. Ehhez igazodva éttermünk egyedi megoldást kínál a laktóz- illetve gluténérzékeny vendégeknek, így Ők is fogyaszthatnak az étterem kínálatából. Az étlapunkon a fogások mellet megtalálhatók az allergén anyagokra vonatkozó jelzések, így vendégeink könnyen választhatnak számukra fegfelelő ételt. De ettől eltérve, kívánság szerint, a meglévő laktóz- illetve gluténmentes alapanyagainkból részükre külön ételt is készíthetünk.

Csoportoknak

Aktuális ajánlat

Céges vagy családi rendezvényre, eseményekre idális menüajánlatunk, amely mindig friss és “aktuális”.